Brandstof besparen door bewuster te schakelen

Besparen op autorijden

Door bewuster te schakelen kan het brandstofgebruik beperkt worden. Dit geldt zeker voor het optrekken en afremmen in bijvoorbeeld een grote stad met veel verkeerslichten. Schakel al bij lage toerentallen naar een hogere versnelling. Voor benzinemotoren gaat de  voorkeur uit naar ergens tussen de  2000 en 2500 toeren, bij  dieselmotoren ligt dit bij  tussen 1800 en 2200 toeren. Schakel snel van de eerste naar de tweede, van de tweede naar de derde versnelling. Met een snelheid van 50 kilometer per uur kan je in de meeste auto’s prima in de vierde versnelling rijden.

Een andere manier om brandstof te besparen is het uitrollen in de versnelling, dus niet te vroeg remmen en terugschakelen. Wanneer je ziet dat het verkeerslicht op rood staat, laat dan tijdig het gas los en laat de auto uitrollen. Op deze manier profiteer je optimaal van het gewicht van de auto en bespaar je op de brandstof.  Om van deze tip goed gebruik te maken, is het nodig om zo ver mogelijk vooruit te kijken en te anticiperen op het overige verkeer. Daarmee voorkom je onnodig hard remmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>